Jánošíkove dni 2009 - 1. tlačová správa

Jánošíkove dni 2009 - 1. tlačová správaV piatok 6. 3. 2009 sa na svojom druhom tohtoročnom zasadnutí zišiel  v Terchovej organizačný štáb  47. ročníka medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni, ktorý sa uskutoční v dňoch 30. júla  až  2. augusta 2009.

Hlavnými organizátormi podujatia budú opätovne Obec Terchová, Žilinský samosprávny kraj – Krajské kultúrne stredisko v Žiline a Mesto Žilina. Na rokovaní festivalového štábu sa definitívne uzavrela otázka vizuálu tohtoročných Jánošíkových dní, ako aj podstatná časť ich programovej skladby.

Počas 47. pokračovania jedného z najstarších i najväčších podujatí svojho druhu na Slovensku sa v 30 samostatných programových blokoch na štyroch pódiách predstaví vyše 1000 účinkujúcich z domova i zo zahraničia (Česká republika, Poľsko, Bulharsko, Lotyšsko). Ani v tomto roku nebudú popri dominantnom folklóre chýbať rôzne zaujímavé sprievodné podujatia ako výstavy, ukážky ľudových remesiel či povestný konský vozový sprievod – erbové podujatie Jánošíkových dní v Terchovej. Ako sa už stalo zvykom, na festivale sa predstavia aj známi interpreti iných hudobných žánrov.

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články