Terchovský Budzogáň aj so Sunrise Avenue!

budzogan.jpgAj tento rok sa otvoria brány amfiteátra v Terchovej a privítajú návštevníkov 2. ročníka festivalu Terchovský Budzogáň. Amfiteáter Nad Bôrami bude tento rok hostiť hudobný festival a jeho fanúšikov 14. a 15. Augusta 2008. Počas týchto dvoch dní si návštevníci budú môcť vychutnať vystúpenia nielen domácich, ale aj zahraničných kapiel. Hlavnou hviezdou tohto ročníka je fínska rocková skupina Sunrise Avenue, ktorá si získala fanúšikov po celom svete hlavne vďaka svojmu hitu „Fairytale Gone Bad“.

Tej sa veľmi dobre darilo aj v slovenských rádiách, kde dlhé týždne patrila medzi najhranejšie skladby. Rockové kvarteto zo severu poteší fanúšikov gitarovej hudby v prvý deň festivalu, 14. augusta 2008 (štvrtok). Okrem nich sa na pódiu predstavia aj zástupcovia domácej scény – Peter Cmorik so skupinou a skupina Horkýže Slíže. Festival pokračuje druhým dňom, 15. augusta (piatok), kedy sa môžete tešiť na kapely HT, Arzén a velikánov z Čiech, ktorí sú vždy veľkým ťahákom „pravoverných rockerov“ – skupinu Kabát.

Zoznam interpretov však týmito menami nie je v žiadnom prípade konečný. Nové skupiny, časový harmonogram alebo prípadné zmeny, ktoré sa týkajú festivalu, budú samozrejme včas oznámené.

Potvrdené vystúpenia festivalu:

14. august 2008 (štvrtok)
Peter Cmorik
Horkýže Slíže
Sunrise Avenue

15. august 2008 (piatok)
HT
Arzén
Kabát

Stručné profily potvrdených účinkujúcich:

Peter Cmorik - Petra Cmorika a jeho kapelu netreba obzvlášť predstavovať. Víťaz súťaže Slovensko hľadá SuperStar II. už dávno dokázal, že nie je len ďalšou umelo vyprodukovanou hviezdičkou, ale plnohodnotným spevákom, ktorý si našiel a obhájil svoje miesto na slovenskej hudobnej scéne. Na svojom konte má zatiaľ dva albumy: „Nádherný Deň“ (2006) a „Žijem ako Viem“ (2007)

Horkýže Slíže - rockeri z Horkýže Slíže oslávili minulý rok svoje 15. výročie triumfálnym koncertným turné po celom Slovensku, počas ktorého zožali veľký úspech a mali obrovskú návštevnosť. Slíže majú vo svojej diskografii 10 albumov + jedno DVD, pričom práve minulý rok bol pre nich jedným za najúspešnejších v ich kariére, nielen na koncertoch či v rádiovom éteri, ale aj v internetovom priestore.

Sunrise Avenue - Fínska skupina Sunrise Avenue funguje na hudobnej scéne 5 rokov a za ten čas sa z nich stihla stať jedna z najúspešnejších fínskych kapiel na svete. V samotnom Fínsku a nielen tam, zozbierali množstvo ocenení, hlavne za svoj debutový album „On The Way To Wonderland“, odkiaľ je aj ich veľký hit „Fairytale Gone Bad“. Štvorica z Fínska predstaví na festivale v Terchovej svoj štýl, znamenajúci hlavne tvrdý, dynamický rock.

HT - 6 albumov a 17 rokov na hudobnej scéne. To je bilancia pre slovenskú skupinu HT, ktorá sa na festivale Terchovský Budzogáň predstaví druhý festivalový deň. Fanúšikovia si tak budú môcť vychutnať pravý slovenský punk. Skupina HT navyše tento rok pripravuje nový album.

Arzén - to že ľudová a metalová hudba nemajú k sebe až tak ďaleko potvrdzuje práve skupina Arzén, ktoré ako terchovsko-žilinská skupina na terchovskom festivale nemôže chýbať. Pätica muzikantov funguje v slovenskom hudobnom svete už 20 rokov a stále sa snažia zachovávať svoje rockové cítenie a príťažlivú tvár, akú nepochybne aj pre mnohých fanúšikov tvrdých gitár aj majú. V minulom roku si u svojich fanúšikov skupina Arzén vyspievala 4. miesto v ankete Zlatý slávik.

Kabát - skupina Kabát je stálicou českého rockového neba a pokojne môžeme povedať, že aj toho slovenského. Ich diskografia sa ráta na 11 albumov. Kabáti sú zárukou tej „najpravejšej“ rockovej muziky pre každého fanúšika a každé ich vystúpenie garantuje nefalšovanú zábavu a hlavne zážitok. Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal alebo na www.ticketportal.sk. Prvých 30 dní predaja je uvádzacia špeciálna cena 690,-Sk za dvojdňovú vstupenku na festival. Viac informácii o festivale nájdete na www.budzogan.sk

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články