Blesky ohrozovali fanúšikov hudobného festivalu Terchovský budzogáň!

budzogan-piatokOranizátor musel predčasne ukončiť piatkovú hudobnú produkciu.Program na sobotu pokračuje bez zmien. Platia aj vstupenky zakúpené na piatok.

Terchová, 10. .augusta 2013, Asi najmenším  fanúšikom hard and heavy hudby je tohtoročné počasie. Presvedčili sa o tom fanúšikovia na prvom hracom dni festivalu v Terchovej. Život ohrozujúce blesky, niekoľko hodín trvajúca búrka a  silný vietor  urobili  nepríjemnú bodku  za piatkovým programom počas vystúpenia kapely Iné Kafe.

 

Hustý vytrvalý dážď sprevádzal už vystúpenie miláčikov domáceho publika nitriansku kapelu Horkýže slíže, no vydarený koncert dal tisíckam fanúšikov zabudnúť na nepriazeň počasia. Situácia sa však stala neúnosnou  asi po necelých 40 minútach hrania Iné Kafe, kedy silná búrka sprevádzaná početnými bleskovými výbojmi zasiahla Terchovú a aj okolie amfiteátra.

Naši fanúšikovi si už za tie roky zvykli, že nejaký ten dážď neodmyslitelne k festivalu patrí. Včera sa však príroda s nami zahral až príliš nebezpečne.  Produkcia síce využíva vlastný agregát ako zdroj elektriny, prvoradé je ale zdravie a bezpečnosť návštevníkov , tak sme museli dať pokyn na vypráznenie areálu. Samotná konštrukcia pódia, vyššie stavby v jej tesnej blízkosti a stromy v okolí boli totiž veľmi ľahkým terčom neutíchajúcich bleskov“, hovorí o situácii v Terchovej Miroslav Tomaškovič z agentúry Background.

Horské prostredie romantických vrchov Malej Fatry, ktorými je Terchová obklopená sa tak razom stalo nebezpečný miestom pre hudobnú produkciu.  Samotná obec pri najsilnejších výbojoch zažila opakované úplné vypadnutie elektrického prúdu. Podľa predpovede počasia by sa mali búrky dnes Terchovej  už vyhnúť.

Dramaturgia sobotného programu ostáva nezmenená, vystúpia všetky naplánované kapely podľa programu. V Terchovej je už aj Jeff Waters s kanadskou kapelou Annihilator. Fnúšikovia však včera prišli o vystúpenie domácej Tublatanky a headlinera večera americkú kapelu Biohazard. „Strávili sme deň v Terchovej, na hoteli a v jeho okolí nadväzovaním nových priateľstiev. Mali sme fantastickú zvukovú skúšku dnes doobeda a mali sme v pláne zahrať aj pár vecí, ktoré sme ešte nikdy predtým nehrali naživo…čiže je samozrejmé, že nám bolo veľmi ľúto keď me sa dopočuli, že show je zrušená. Veríme, že sa vrátime budúci rok a riadne to tu roztočíme!“, poveal ešte v piatok v noci frontment kapely Billy Graziadei. Kapela už o druhej v sobotu ráno  Terchovú opustila smer ďalšie festivalové hranie v Českej republike.

Dlho do noci sme sa snažili nájsť možnosť ako vystúpenia Tublatanky a Biohazardu dostať do sobotného programu. Kapely však takúto možnosť odmietli, nakoľko im to neumožňuje sobotný program na iných podujatiach a logisticky by sa to zvládnuť nedalo. Vyčíňanie prírody sme fanúšikom vykompentovali aspoň tak, že tí, ktorí mali zakúpenú jednodňovú vstupenku na piatok si môžu prísť pozrieť aj sobotný program,“ dodal promotér festivalu Miroslav Tomaškovič.

Dnes je v Terchovej naplánovaných niekoľko skvelých vystúpení medzi ktorými nebude chýbať premiéra Michaela Kocába s Pražským výběrom, domáci Arzén, Alkehol a samozrejme hviezda večera metalový Annihilator z Kanady.

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články