Cyrilometodské dni 2013 už tento týždeň

cmd-2013-uputavka 2Už tento týždeň v dňoch od 4. do 7.júl 2013 sa v Terchovej uskutoční 24.ročník Cyrilometodských dní. Program podujatia začína už vo štvrtok, kedy sa uskutoční krížová cestra na Vrch Oravcové. Po nej bude nasledovať mládežnícka svätá omša. Deň zakončí Večer modlitieb a chvál.

Piatok začína dvomi svätými omšami a poobede sa môžete tešiť na Hudobno-dramatické pásmo venované 1150. výročiu príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie. Potom sa dianie presunie na Námestie Andreja Hlinku pred Kultúrnym domom.

cmd-2013-uputavka 1Sobotňajší program odštartuje Liturgia Sv. Jána Zlatoústeho po nej bude nasledovať „Evanjeliu svätému som Predslovom“. Toto všetko sa uskutoční v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej.

Nedeľná na program najbohatšia časť Cyrilometodských dní v Terchovej začína sv. omšami v kostole a pokračovať bude procesiou veriacich na Vrch Oravcové, kde sa uskutoční Svätá omša, ktorú bude celebrovať Mons. Tomáš GALIS, žilinský biskup. Poobede sa opäť kultúrny program presunie na Námestie Andreja Hlinku. Záver Cyrilometodských dní sa uskutoční v kostole, kde bude mať galakoncert Slovenská filharmónia.

cmd-2013-uputavka 3Počas celého podujatia môžete navštíviť výstavný priestor v RIC Terchovec, kde si môžete vychutnať CYRILO-METODSKÉ TRADÍCIE V TVORBE UBS

Kompletný program spolu aj časovým rozpisom si môžete pozrieť tu

Mapa miest:

Ukázať na mape dôležité miesta

Nalaďte sa na 24.ročník Cyrilometodských dní fotografiami z minulých ročníkov.

Fotografie CMD z roku 2012
Fotografie CMD z roku 2011
Fotografie CMD z roku 2010
Fotografie CMD z roku 2009

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články