Cyrilometodské dni 2014 začali!

DSC 7738V  Kostole  sv. Cyrila a Metoda prvý deň jubilejného 25.ročníka Cyrilometodských dní sa o 18, 00 hodine verejnosti sprístupnilo ŽIVÉ CYRILO-METODSKÉ DEDIČSTVO, súťasťou ktorého bolo otvorenie filatelistickej výstavy Klubu filatelistov 52-46 z Močienka. Prítomným sa prihovoril PaeDr. Jozef Gál a Jozef Kútny. Pri tejto slávnostnej príležitosti uviedli  príležitostnú poštovú pečiatku, venovanú 25.výročiu CMD v Terchovej. Zároveň riaditeľka Krajského kultúrneho strediska v Žiline PhDr. Soňa Řeháková spolu so správcom farnosti Pavol Krutákom, SVD predstavili novú monografiu k 25. výročiu CMD v Terchovej, ktorú pripravilo práve Krajské kultúrne stredisko v Žiline.

Filatelistická výstava bude v kostole sv. Cyrila a Metoda ešte počas  ďalších sedem dní. Záujemcovia o vzácnu pečiatku majú príležitosť si dať opečiatkovat aj nové známky na tunajšej pošte počas ďalšieho týždňa.

Po SVÄTEJ  OMŠI bol Večer modlitieb a spevov TAIZÉ.

FOTOGRAFIE ZO ŠTVRTKA

V piatak 4. júla 2014 o 17:00 hod na váš v Terchovej čaká Krížová cesta na Vrch Oravcové a po nej o 18:15 hod v Kostole sv. Cyrila a Metoda LITURGIA SV. JÁNA ZLATOÚSTEHO, ktorú celebruje: vdp. dekan Emil Turiak. Účinkuje: Spevácky zbor MÁJ mesta Žiliny

Celý program CMD

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články