Vzácny list od Arcibiskupa z Macedónska

stefan-macedonsky-biskupArcibiskup ochridský a macedónsky - Štefan, nám poslal z Macedónska vzácny list, v ktorom nám okrem srdečného pozdravu a povzbudenia v Cyrilo-metodskom duchu, prisľúbil svoju účasť na budúcoročných Cyrilometodských dňoch, na ich jubilejnom XXX. ročníku.

Znenie listu - originál

Znenie listu - preklad

Organizátorom a hostiteľom slávností
"Dni svätých Cyrila a Metoda"

Vážení,
Svätí Cyril a Metod, apoštoli Európy a učitelia slovanského rodu, svojim epochálnym dielom zaviazali viacero európskych národov, dokonca aj nás, súčasných  potomkov, aby sme zostali jednotní v slove Pravdy, ktorým nás obdarovali i zapísali do historickej pamäte ľudstva. Čo je však dôležitejšie, priviedli nás k večnej sláve v nebesiach.

Preto nesmieme zabudnúť na hodnoty, ktorým nás naučili, nesmieme zabudnúť na prácu vynaloženú pre blahobyt všetkých, ktorí sú osvietení ich slovom a majú pred očami ich počin. Zostaňme vernými  stúpencami ich vzácneho apoštolského diela. Okrem iného, tak aj cez podobné slávnosti ako sú tie Vaše, kedy sú slávené  dni, počas ktorých sa napĺňame duchom, vytvárame hodnoty a hovoríme rôznymi formami o svätých bratoch, tým aspoň trochu splácame dlh za ich obetu a úsilie pri vzdelávaní slovanských národov.

Tiež Vám ďakujem za pozvanie na duchovné a kultúrne slávnosti „Dni svätých Cyrila a Metoda“ v roku Pána 2019. Rád sa ich zúčastním. Je to pre našu Cirkev, ako aj náš pravoslávny národ, ktorý za svoju duchovnosť a vieru vďačí svätým Cyrilovi a Metodovi a ich svätým učeníkom osobitná česť. Osobitne Ochrid a Macedónsko si ich dôstojne zachovávajú vo svojej pamäti!

Želáme Vám úspešný priebeh slávností a pozdravujeme Vás bratským bozkom  vo Vzkriesenom Kristovi.

S Božím požehnaním
                    ARCIBISKUP OCHRIDSKÝ A MACEDÓNSKY ŠTEFAN v. r.

V Skopje 29. júna 2018

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články