Prvenstvo Terchovej potvrdené rekordom

terchovskamuzika.jpgO rodisku Jánošíka sa traduje, že je tu najviac muzikantov a spevákov na meter štvorcový na svete! Žiaľ, ľudia prichádzajú a odchádzajú, takže sa dá ťažko dopracovať ku konkrétnemu číslu. Ale piesne zostávajú. Obec Terchová sa rozhodla podporiť ich získanie a sprístupnenie. Že ich je skutočne najviac na celom Slovensku, sa potvrdilo dňa 12.11.2010 v Terchovej zápisom do Slovenskej knihy rekordov, ktorý sa uskutočnil v rámci slávnostného koncertu pri príležitosti 10 rokov Nebeskej muziky. A koľko ich je? Dozviete sa na www.terchovskamuzika.sk

Realizátorom projektu s názvom "Terchovská muzika - piesne a interpreti z kraja Jánošíka je občianske združenie Nebeská muzika. Vzhľadom na jeho značný rozsah sa okrem obce Terchová na ňom partnersky podieľali Nadácia SPP, a nezisková organizácia Terchová pre všetkých.

Obec Terchová sa nestará iba o materiálno-technické zabezpečenie chodu dediny. Dbá aj na rozvoj kultúrnej identity obce a rozvoj miestnej a regionálnej kultúry. Jej prístup je otvorený a inovatívny. To čo sa inde učia u nás už funguje. Prostredníctvom partnerstva samosprávy a tretieho sektoru vznikol projekt, ktorý z obce Terchová robí lídra na Slovensku v oblasti digitalizácie a sprístupňovania vlastného kultúrneho dedičstva.

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články