Poďakovanie za lásku 2011 + odhalenie sochy Blahoslaveného Jána Pavla II.

busta-j.pavol2.jpgOdhalenie sochy Blahoslaveného Jána Pavla II. sa uskutočnilo v nedeľu 1. mája 2011 o 15.00 hod. pred kostolom Sv. Cyrila a Metoda za účasti autora sochy Milana Opálku,p.Jána Halamu SVD, p.Pavla Krutáka SVD , Mariana Zajaca zast.starostu a  hojného počtu hostí a  veriacich z Terchovej. Po odhalení nasledoval slávnostný koncert venovaný pamiatke Jána Pavla II.

O soche jej autor akademický sochár Milan Opálka hovorí:

Je odliata metódou na stratený vosk v ateliéri Andreja Margoča v Perneku.

Zobrazuje Svätého Otca vo veku, keď bol viackrát – ešte ako krakovský kardinál medzi nami v Terchovej. A vo veku, keď sa postavil na čelo katolíckej cirkvi, aby ju previedol do nového tisícročia. Je plný elánu, sily, láskavosti i odhodlania a svojou žehnajúcou pravicou nás víta, ale aj odprevádza z Terchovej. Miesto osadenia busty je pod vežou kostola - najvyššej stavby v Terchovej, stavby so silnými základmi , ktorá ukazuje smerom do neba. Bronz je osadený na terchovskom pieskovci, čo zdôrazňuje Ježišove slová: " Peter, ty si skala..." Je to zároveň aj kameň, tvoriaci architektúru Kostola sv. Cyrila a Metoda v Terchovej.

Socha je umiestnená akoby medzi nami, "na dotyk", aby sme sa so Svätým Otcom my všetci mohli denno – denne stretávať. "Kto počuje - zabudne. Kto vidí – zíde mu z očí. Ale kto sa dotkne – navždy v ňom ostane."

Fotografie

Video:

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články