Výstup heligonkárov na Veľký Rozsutec

heligonkari-2012Dňa 22.9.2012 sa na vrchole Veľkého Rozsutca opätovne rozozvučali hlasy heligóniek. Klub Turčianskej heligónky z Martina si známy vrchol už do tretice vybral ako dejisko netradičného turisticko – hudobného  podujatia.

Chodník smerujúci na Veľký Rozsutec opäť zaplnili muzikanti a priaznivci heligóniek z takmer celého Slovenska, Čiech a dokonca z ďalekého Ruska, čím toto podujatie pomaly získava charakter medzinárodného podujatia. Na chladný a veterný vrchol vystúpilo 53 účastníkov a deviati z nich si do batoha pribalilo aj heligónku.

Na vrchole odzneli nielen ľudové piesne zo Slovenska a Čiech ale osobitne sa zahrali aj piesne z pod Rozsutca. Po náročnom výstupe všetkým účastníkom padlo vhod malé občerstvenie v podobe guláša a prekvapenie v podaní „hudobnej vložky“ terchovskej skupiny – Ťažká muzika v zložení Lacko Hanuliak, Ján Miho a Rudo Patrnčiak, ku ktorým sa hudobne pridali aj heligónkári z Turca.

Ladislav Rybár - predseda klubu Turčianskej heligónky povedal: „Aj keď počasie nebolo tento rok priam ideálne, stretla sa tu kôpka skvelých ľudí, ktorých neodradila od výstupu ani zamračená obloha spolu s mierne zasneženým Rozsutcom. Bol to naozaj neobvyklí ročník.  Potvrdilo sa nám to, že každý ročník výstupu bol a aj bude do budúcna  niečím špecifický. Tento rok sme zaznamenali opäť zvýšený záujem o toto podujatie, čo nás nesmierne teší. Chcem poďakovať všetkým účastníkom  a taktiež  terchovskej Ťažkej muzike, ktorá nám po výstupe spríjemnila chvíle na našom malom posedení.

Fotogaléria

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články