Big Jump 2015 - otvorenie zimnej sezóny v Malej Fatre

big-jump-zilina-15Žilina 9. decembra 2015 - Zimnú sezónu v Malej Fatre otvorí v piatok 11. decembra na poludnie tradične na Hlinkovom námestí v Žiline 25 snowboardistov a freeskierov zo Slovenska, Čiech a Poľska. Favoritmi podujatia BIG jUMp 2015 sú snowboardisti Matej Dolník zo Žiliny, Tomáš Dlauhý z Českej republiky či Piotr Tokarczyk z Poľska. Sily si zmerajú so slovenskými akrobatickými lyžiarmi Natáliou Šlepeckou a Igorom Janckulíkom, ale aj s freestylistom Richardom Jurečkom, či Szepanom Karpielom z Poľska.

Podstatou už piatej exhibície je zmeranie si síl dvoch večných  rivalov snowboardistov a freeskierov. „Rozbiehať sa budú na vybudovanej snehovej dráhe aj s pomocou lana. Vo vzduchu budú mať dostatok priestoru na predvádzanie akrobatických kúskov. Doskakovať budú do mega nafukovadla 20 x 20 metrov,“ približuje organizátor podujatia Marián Lemeš.

„Obyvatelia Žiliny a blízkeho okolia sú jednou z cieľových skupín využívajúcich služby cestovného ruchu v regióne. V zimnej turistickej sezóne predstavujú až 30 percent návštevníkov. Cieľom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra je zlepšovať a propagovať ponuku cestovného ruchu, ktorá je pestrá v každom ročnom období,“ dodáva riaditeľ organizácie Peter Šimčák.

Napriek nepriaznivým klimatickým podmienkam, budú mať jazdci k dispozícii dobré snehové podmienky. „Sneh na rozbehovú dráhu sme zabezpečili zo zimného  štadiónu. Tento rok sme doviezli až tri tatrovky snehu,“ dodáva vedúca mestského odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja Ingrid Dolníková.

Novinkou piateho ročníka BIG jUMp je možnosť sledovať ho naživo prostredníctvom živého prenosu cez www.telkavmeste.sk. Súčasťou exhibície je aj kultúrny program. Žilinčania a návštevníci mesta sa od poludnia môžu okrem súboja snowboardistov a freeskierov tešiť aj na rapera EGA, bubeníkov Tambores, skupinu Balkansambel, či tanečné vystúpenie Hip Hop Centra.

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články