Terchová v pohybe

terchova-v-pohzbePozývame všetkých domácich a návštevníkov na prvý ročník podujatia s názvom Terchová v pohybe. Ako už z názvu vyplýva program bude zameraný prevažne na pohybové aktivity spojené najmä s behom. Tešiť sa naň môžete už 12. septembra 2015 v areáli RIC Terchovec.

Bežecký festival otvoria tí najmenší lezúni, ktorí musia prejsť v čo najkratšom čase vymeranú vzdialenosť 30 metrov lezením po štyroch, pričom rodičia ich môžu motivovať akýmkoľvek spôsobom.

Hranice svojich možností objavia začínajúci hobíci a aj rekreační bežci. Počas masového ľudového behu ako aj firemného štafetového behu na 3x1 km, kde možu súťažiť firmy, občianské združenia ako aj jednotlivci, ktorí utvoria štafetu v počte min 2 ľudí si môžu všetci zmerať svoje sily. Organizátori zaradili do programu aj súťaž o najlepšiu bežeckú základnú školu v okrese Žilina. Vyhrá tá, ktorá prihlási do súťaže najväčší počet bežeckých nádeji. Vrcholom celodenného bežeckého podujatia bude nočný beh pre kategóriu pravidelne behajúcich.

Sprievodnou akciou behu zdravia pre všetkých bude aj vytvorenie uličky ľudovo-umeleckých remesiel od domácich majstrov a kutilov. Zriadená bude i zóna s rôznymi atrakciami, nafukovacími hradmi a skákadlami pre tých najmenších. Na svoje si prídu aj maškrtné žalúdky milovníkov zmrzliny, cukrovej vaty, sladkostí.

Oohutnávači grilovaných špecialít a milovníci čapovaného piva si doplnia energiu v občerstvovacích stánkoch miestnych predajcov s hostinskou činnosťou. Už v doobedňajších hodinách sa v kotloch rozkrútia súťažné varešky o najlepšieho súťažné družstvo bežeckého festivalu Terchová v pohybe vo varení gulášu o zaujímavé ceny. Organizátori myslia aj na fajnšmekrov a milovníkov tejto obľúbenej pochutiny, ktorí si budú môcť pochutnávať na kvalitnom gulášiku od súťažných družstiev.

Propozície behu
Propozície varenia gulášu

Komentáre (0)

K tomuto článku zatiaľ nie sú publikované žiadne komentáre

Komentujte

  1. Pridávate komentár ako hosť. Registrovať alebo prihlásiť sa do Vášho účtu.
0 Použitých znakov
Prílohy (0 / 3)
Share Your Location

Novinky do emailu

Dostávajte informácie o novinkách z nášho webu pravidelne raz týždenne do emailu.

Please enable the javascript to submit this form

Podobné články